Неділя, 19.05.2024, 07:58
Вітаю Вас Гість | RSS

сайт Великогрибовицького ліцею Львівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Серпень » 17 » звіт директора школи за 2020 рік
13:47
звіт директора школи за 2020 рік

З В І Т

ДИРЕКТОРА  ВЕЛИКОГРИБОВИЦЬКОЇ  ЗОШ     І-ІІІ СТУПЕНІВ                                ПРО СВОЮ  ДІЯЛЬНІСТЬ ПЕРЕД ПЕДАГОГІЧНИМ  КОЛЕКТИВОМ  ТА  ГРОМАДКІСТЮ                           за 2019-2020 н.р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В.Грибовичі

25.06.2020р.

 

З метою подальшого  утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи  управління освітою, згідно Положенням, затвердженим Міністерством освіти і науки України від 23.05.2005р. № 178 «Про  проведення  звітування керівників  дошкільних та  загальноосвітніх  навчальних закладів про свою діяльність перед педагогічним, трудовим колективом, радою школи, піклувальною радою органами громадського самоврядування.

Особливо сьогодні інтерес до освіти зростає, якісна освіта – це базовий фактор соціальної  стабільності та екологічного  добробуту держави.

Основним функціональним обов’язком  директора школи, згідно Закону України «Про освіту»  є забезпечення обов’язкової загальної освіти.

У 2019-2020 навчальному році  в школі навчалося 253 учні, у 18 навчальних кабінетах. Працює комбінована майстерня, клас кулінарії, спортивний та актовий зали, кабінет інформатики, який оформлений згідно сучасних умов. В школі працює  27 вчителів, двоє з них у відпусті  по догляду за дитиною до 3-х років. Двоє вчителів – сумісників ( вчитель математики і фізкультури), які  приймаються на роботу згідно трудового договору  з 01.09 по 31.05. Молодший обслуговуючий персонал нараховує  17 чоловік. Всього по школі  44 працівники + 2 сезонних опалювачів котельні на час опалювального сезону.

Згідно рішення виконкому Грибовицької сільської ради школа обслуговує села : Малі Грибовичі, Збиранка.  Діти з цих сіл всі охоплені навчанням у 1-4 класах  Малогрибовицької початкової коли  І рівня. Учні  в 5 класі продовжують навчатися у Великогрибовицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Існує тенденція до продовження навчання учнів Малогрибовицької початкової школи І ступеня  (с.Збиранка)  по закінченню початкової школи  продовжують навчання у Львівських школах. Це пояснюється тим, що  багато сімей мають житло у м.Львові. Підвіз дітей здійснюється шкільним автобусом з сіл: Малі Грибовичі, Збиранка, Гряда, Воля Гамулецька. Цього навчального року у жовтні місяці  виникла проблема щодо несправності шкільного автобуса і  розрахування з роботи  водія школи. Дана проблема  вирішувалася більше як чотири місяці на рівні сільської ради, відділу освіти, районної державної адміністрації, департаменту освіти. У лютому місяці поновився на робочому місці водій автобуса Ковалів Ярослав Григорович, а  з 17 квітня 2020 року школа отримала новий  автобус «Школярик».  

У школі  ІІІ ступеня  продовжують навчання учні  з сіл: Сулимів, Стронятин, Гребінці, Нове Село, Дорошів, Гряда, Дубляни. Є поодинокі випадки переводу учнів з Львівських шкіл у нашу школу, сім’ї яких проживають у с.Малехів на території новобудов.

Відповідно умов інструкції з обліку дітей  і підлітків шкільного віку затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України за № 646 від 12.04.2000року зі змінами і доповненнями 2005 року протягом кожного року проводиться облік дітей і підлітків від 6-ти до 18-ти років, а також дітей яким на 1 вересня поточного року виповнюється 5 років. На даний час всі діти  шкільного віку  охоплені навчанням. Згідно наказу по школі № 29 від 15.06.2020 року до 1 класу  (2020-2021 року)  зараховано 25 дітей. Відповідні документи одночасно подаються у відділ освіти Жовківської РДА.

За наказом Міністерства освіти  і науки України № 367 від 16 квітня 2018 року  затверджено порядок зарахування, відрахування, переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти. З даним наказом ознайомлений педагогічний колектив школи.

Навчальна мета  над якою працює педагогічний колектив «Комплексний підхід до навчання і виховання, удосконалення сучасного уроку, розвиток творчих здібностей учнів».

Виховна місія школи «Формування  національно-свідомої, високо-моральної, зрілої особистості з активною життєвою позицією».

Продовж багатьох років випускники продовжують навчання у вишах ІІІ-ІУ рівня акредитації.  За 2018-2019 навчальний рік школу закінчили 20 учнів, серед них 2 медалісти (срібна медаль -   Пікневич Юлія, Пасельська  Марія).

14 учнів  здобувають вищу освіту, 6  - коледжі, ПТУ, технікуми.

9 клас у 2018-2019 році закінчило  31 учень, у 2019-2020 році  згідно наступності навчається 33 учні і утворено 2 класи.

Цьогорічні випускники 11 класу  у період карантину  успішно здають ЗНО – 19 учнів, з них 1 учень Хахула Максим  відмовився від здачі ДПА і ЗНО. 18 учнів згідно заяв батьків не здають ДПА. Учениця  11 класу Богач Анастасія  визнана претендентом на золоту медаль.

Дирекцію школи  хвилює питання трудовлаштування випускників 9 та 11 класів після закінчення школи. Тому  класними керівниками  ведеться чіткий облік  вступу випускників, які підтверджуються довідками  з місця навчання (до 10 вересня).

Під постійним контролем директора школи вирішуються питання навчальної та виховної роботи школи, заслуховуються  на педагогічних радах, нарадах при директору. Вчителі  два рази в рік  звітують про виконання  навчальних планів та програм. Сьогодні можна сказати, що незважаючи на епідеміологічну ситуацію в країні  і дистанційне навчання, яке почалося з 12 березня 2020 року навчальні плани та програми зі змінами  і доповненнями виконано і заслухано на засіданні педагогічної ради  Протокол № 5 від 29.05.2020 року.

Головним показником навчальної роботи в школі є перевід учнів 1-4 класів, 5-8 класів, 10 класів у наступні класи (проведено засідання Педагогічної ради, видано наказ по школі № 28від 29.05.2020 року, № 29 від 15.06.2020року, згідно Протоколів педрад № 5  від 29.05.2020року та № 6 від 15.06.2020 року).

Школа забезпечена  кваліфікованими педагогічними кадрами  і вони доцільно розставлені. Протягом періоду , коли школа була реорганізована  в середню школу  учні  щорічно виборюють призові місця  з базових дисциплін. Питання роботи по підготовці  до шкільних і районних олімпіад детально було розглянуто і обговорено  на нараді при директорові, переможцям олімпіад  вручено грамоти, а вчителям  оголошено подяку і вручену грамоти відділу освіти Жовківської РДА.

Результати олімпіад:

Математика  - ІІІ місце ( 10 клас Скосарьова Софія, вчитель Паночко О.М.)

Історія – ІІ місце (10 клас  Скосарьова Софія, вчитель Ніколенко Ю.С.);

Трудове навчання – ІІІ місце ( 9 клас Здобиляк Віктор, вчитель Михайлевич І.Я.);

Основи християнської етики – І місце (10 клас Гаврилюк Вікторія, учасник обласної олімпіади  ІІІ місце, вчитель Шпік Н.І.);

ІІ місце ( 9 клас Кулявець Ірина, вчитель Шпік Н.І.)

Біологія – ІІ місце ( 9 клас  Олішкивич Марія, вчитель Ковальчук І.С.);

Географія – ІІ місце ( 11 клас Біла Надія ,  ІІІ місце 10 клас  Гаврилюк Вікторія , вчитель Макогін Г.В.) ;

Українська мова – ІІ місце (10 клас Гаврилюк Вікторія , вчитель Охрисько Г.С.

ІІІ місце –  9 клас Варунок Роксоляна , вчитель Васьків Г.М.;

ІІІ місце – 7 клас  Качор Марія , вчитель Михайлевич Н.С.

Астрономія – ІІ місце ( 11 клас Біла Надія , вчитель Тарасюк П.П.)

         Не дивлячись на успіхи,  необхідно надалі проводити  додаткові години і консультації,  щодо покращення підготовки учнів до  предметних олімпіад у новому 2020-2021 навчальному році. Відповідно приділяється увага  і виховній роботі школи, це участь у районних, обласних, Всеукраїнських конкурсах, акціях, змаганнях. Протягом останніх років  школа в таблиці рейтингу  з виховної роботи входить у п’ятірку кращих шкіл району. Протягом року  стараємося  виконувати всі накази по відділу освіти, молоді та спорту по виховній роботі. Заступник директора по виховній роботі Процевич Галина Василівна, педагог організатор  Попович Мирослава Володимирівна разом з класними керівниками , вчителями початкових класів, керівниками гуртків Кураш Т.В. та Шпік Н.І. достойно виконали завдання,  маючи  високі показники по району.

  У школі були проведені такі виховні заходи:

  1. «День знань» - Попович М.В., Кураш Т.В.
  2. Мітинг пам’яті   біля Хреста «Борцям за волю України» - Кураш Т.В., Паночко О.М.
  3.  Квітковий вернісаж – Попович М.В.
  4. День музики у школі – Попович М.В., Кураш Т.В.
  5. Спортивні змагання – ( підйом гирі,  козацькі забави, армреслінг,) – Корпало Р.В., Лісович Т.В., учнівське самоврядування.
  6. День вчителя – 11 клас , Породко Л.Ю., Кураш Т.В., Попович М.В.
  7. День української писемності -  6-А клас Кураш Т.В.
  8. Написання радіо диктанту – Охрисько Г.С.
  9. Конкурс учнівських талантів «Музгарбуз» - Попович М.В., Кураш Т.В.
  10.  Андріївські вечорниці – Шпік Н.І.
  11. Свято Миколая – Москаль Л.Я.
  12. Благодійний ярмарок – 9 клас Корпало Р.В., учнівське самоврядування
  13. Вечір вшанування  пам’яті жертв Голодомору – 10 клас ,Ніколенко Ю.С.
  14.  Акція «Незабудка пам’яті» - Попович М.В., Кураш Т.В.
  15.  До Дня гідності та свободи перегляд фільму «Майдан. Революція Гідності,» - Ніколенко Ю.С.
  16. Тиждень вчителя початкових класів – Москаль Л.Я. , 4 клас
  17. Тренінги «Мотивація», «Ідея змінює країну», «Секрети  створення команд» -  Попович М.В.,  Кураш Т.В., Бузько О.
  18.  Тренінг «16 днів проти насильства»- практичний психолог Добросинець В.В.
  19. До дня булінгу  «Викресли булінг», «Дитяча безпека та превенція насильства щодо дітей» -  Добросинець В.В.
  20.  Флешмоб  «Українська хустка» - Попович М.В.
  21. Єдиний урок «Безпечна країна» - 4-11 класи
  22. Спільна молитва за мир «Мільйони дітей моляться разом» -  1-11 класи  
  23. До Дня волонтера  - допомога Монастироцькому психоневрологічному диспансеру.
  24. Театр одного актора -  Іваненків О.Є , читець спілки театральних діячів України .
  25. «Від минулого до сьогодення»  - Попович М.В., Кураш Т.В., учнівське самоврядування.
  26. Районні конкурси: «Сурми звитяги», «Графіка»( І місце Богач Анастасія; І місце область, «Дует» (Богач А., Орловська В.) – ІІІ місце; авторська поезія Клюк Ліля 10 клас – ІІІ місце; Скосарьова Софія  9 клас – ІІ місце;

«Веселка» гран-прі – дует Богач Анастасія , Орловська Вікторія;  конкурс П.Яцика – І місце  4 клас Качмар Христина, вчитель Москаль Л.Я.; Федейко Поліна 5 клас – ІІІ місце; Скосарьова Софія  9 клас – ІІ місце.

«Об’єднаймося брати мої» - Скосарьова Софія 10 клас.

  1. Екскурсії:

Квест «Золото піратів» м.Львів 3 клас, Воробець У.Т.; музей-садиба І.Франка (Нагуєвичі ) -   5-6 клас , Охрисько Г.С., Михалевич Н.С.

Дубнівський Замок, Тараканівський форт, Острозька академія – 9-11 клас Ніколенко Ю.С., Охрисько Г.С.

Зоопарк «Лімпопо» -  2 клас, Маслакова О.С.

 Перегляд фільму «Захар Беркут» - 10 клас  Охрисько Г.С., Ніколенко Ю.С.

 Резиденція Святого Миколая с.Зіболки – 4 клас Москаль Л.Я., 1-2 клас Маслакова О.С., Шретер К.М.

Музей фотоіллюзій – Прооцевич Г.В., Попович М.В.

Музей Шептицького – 6-Б , Паночко О.М.

Центр дитячої творчості – Воробець У.Т.

Працюючи з педагогічним колективом дбаємо про зміцнення  матеріально-технічної бази школи:

  • Проведено заміну вікон і дверей  у актовому залі школи (8 великих вікон, 3 дверей); кошти батьків, відділу освіти, райдержадміністрації;
  • Встановлено WIFI  у школі;
  • Проведено художнє оформлення стіни у рекреації №1;
  • Оформлено коридор наочною інформацією з Захисту Вітчизни;
  • Почалися роботи по підведенню швидкісного Інтернету по школі;
  • У жовтні місяці на початку опалювального сезону проведено огляд котельні (замінено  три модулі , один відремонтовано);
  • Класи нової української школи (1-2)  забезпечені  комплектуванням згідно вимог НУШ;
  •  
  • Придбано нове обладнання для природничого (географічного) кабінету та  хімічного кабінету;
  • Почалися роботи по складанню документації будівництва гаражу для шкільного автобуса «Школярик»;
  • Поводяться поточні ремонти по класах з метою підготовки до нового навчального року;
  • Придбано три смартдошки; (кабінет музики, історії, хімії);
  • Придбано новий бойлер для шкільної їдальні;
  • Надано приміщення для відкриття  другої групи садочку на 20 місць.

Ми добре усвідомлюємо, що наші випускники повинні бути конкурентоздатними на європейському  та світовому ринку праці. Для цього повинні володіти  комп’ютерно- інформаційними технологіями , з чим ми стикнулися  під час  карантину  з впровадженням дистанційного навчання. Неабияку роль  відіграє комп’ютерний клас у школі (вчитель Лайбілда Г.М.) , яка не тільки велику увагу приділяє навченості учнів, але й уважно слідкує і обслуговує техніку яка знаходиться в кабінеті.  На даний час  кабінет інформатики (не дивлячись на канікулярний час) використовують вчителі  предметними , керівництво школи для глибшого вивчення  і використання  технічних засобів. Протягом навчального року  кабінет служив  для проведення інтегрованих уроків, уроків – семінарів з використання ІКТ.

«Справжня школа - це не тільки місце  де діти набувають знань і умінь, це багатогранне духовне життя дитячого колективу» - говорив педагог В.Сухомлинський . У нас виробилась система виховної роботи не тільки школи, але й для жителів села. Ми добре знаємо, що поки що  в селі функціонує тільки один заклад – це школа. Яка бере активну участь у житті села, як культурному, так і в трудовому.  Проводимо свята  до Дня Незалежності, Дня матері, утворення УПА, до Т.Г.Шевченка, Лесі Українки, та інших заходах беремо участь запропонованих депутатами, громад кістю села, церквою.

В школі працює танцювальна група, дві вікові категорії від Дублянської школи мистецтв, керівник Г.Б.Бень. Учасники танцювального колективу є переможцями районних та обласних регіональних конкурсів. Працює школа карате – керівник М.П.Овчар, учні нашої школи  беруть участь у змаганнях  не тільки районних і обласних, але побували у республіці Польща, де показали відмінні результати.

Футбольна школа «Карпат» в зимовий і осінній період  займаються в шкільному спортивному залі, в міру можливостей надають керівникам гуртків допомогу  у виділенні  приміщення, автобусу для підвозу учнів  на виступи і змагання. Присутня на їх підсумкових екзаменаційних заняттях.

Проводяться спортивні свята,змагання, турніри  вчителями фізичного виховання Корпалом Р.В. і Лісовичем  Т.В.. Учні нашої школи є активними учасниками  у районних спортивних змаганнях по футболу, тенісу, легкій атлетиці, де показують непогані результати  продовж  останніх років  беруть участь у спортивній грі «Сокіл- Джура». 

В системі оцінки роботи керівника є такий пункт -  моральне та матеріальне стимулювання учнів та педагогічних працівників. Дирекція по мірі можливостей стимулює більш морально ніж матеріально. Вчителі нагороджуються Похвальними грамотами, Подяками  за сумлінну працю. Слід відзначити, що відділ освіти і профспілкова організація району надають  фінансову допомогу вчителям і обслуговуючому персоналу школи. Це  одноразова допомога в разі втрати близького  родича, допомога на ювілеї, премії за сумлінну працю, оздоровчі, проводиться оплата культурних відпочинків  вчителів та  обслуговуючого персоналу.

До матеріального стимулювання відноситься атестація педагогічних працівників. За час моєї керівної роботи  було встановлено  вищу кваліфікаційну категорію 17; старший вчитель – 6; вчитель методист – 4;         І категорія -  6; спеціаліст -1. Державна нагорода «Відмінник освіти України» - 1.

У 2019 навчальному році  атестацію проходило  7 чоловік, враховуючи троє вчителів Малогрибовицької ЗОШ І ступеня. Вищу категорію встановлено Попович Мирославі Володимирівні ,  звання «вчитель методист» присвоєно Блажівській Жанні Іванівні.

В школі організована робота шкільної їдальні, де харчуються учні 1-4 класів – перша велика перерва та учні 5-11 класів – друга велика перерва. Група продовженого дня налічує 30 дітей. Частина дітей  харчувалися самостійно, решту за власний кошт.  12 учнів школи харчувалися за державні кошти по довідках соціального захисту. Протягом року надалі  за кошти батьків  закуповувалась  бутильована вода для пиття.  У шкільній їдальні протягом навчального року проводиться ремонт  верхніх плит (2 штуки). У зв’язку із продовженням карантину питання оздоровлення дітей  у таборі «Росинка» с.Зіболки призупинено. Планується оздоровлення дітей в літку сільською радою (сільський голова І.Питель)   у серпні місяці.

Кожного року  в школі проводиться поглиблений медичний огляд учнів та вчителів. До 1 вересня  повинні пройти медичний огляд  учні 1- 11класів, та вчителі які  не  пройшли  у вказаний термін у зв’язку із карантином.

Приділяється увага  профілактиці правопорушень  серед неповнолітніх. Відповідальність  за цю ділянку роботи несе заступник директора з виховної роботи Процевич Г.В., проводяться заходи спрямовані на виховання правової культури та правової свідомості підростаючого покоління. Два рази в рік (жовтень – квітень) проводяться місячники пропаганди правових знань. На проведення  заходів запрошуються працівники поліції, районних служб у справах дітей. Дане питання  заслуховується на нараді при директорові, включаючи питання  дотримання техніки безпеки  в школі та в позаурочний час. Проводяться бесіди з реєстрацією в класних журналах, а учні 9-11 класів  з власним підписом про ознайомлення у відповідній графі класного журналу.

Директор школи  не може працювати тільки з педагогічним колективом, учнями, батьками, це була би одностороння співпраця. Співпрацюю з виконавчим комітетом сільської ради( сама являюся членом виконкому)  з депутатським корпусом, з підприємцями, настоятелем церкви о.М.Крумшин. Не абияку роль в житті школи відіграє сільський голова І.Питель  - це підтримка і допомога, рада і критика, по всіх питаннях роботи. Завжди стараюся  звертатися за допомогою, за порадою, ніколи не приймаю вагомих  самостійних рішень не порадившись  з сільським головою, якщо питання  торкається чогось більшого ніж школа, або виходить за межі школи. Одночасно стараюся виконувати прохання сільського голови, депутатів, громади села (виділення приміщень актового  залу, спортивного залу, прибирання територій і т.д.). Хорошим порадником,  колегою, наставником є о.Михайло, який  завжди своєю розумною настановою, вдячними словами, увагою заохочує нас до дієвої праці. Цього навчального року велику допомогу у  ремонтах і реконструкціях школи  надали  місцеві підприємці. В особливий спосіб  хочу  подякувати  Сеньку Ігорю  та Барбадину Віктору.

В школі сформувався непоганий колектив обслуговуючого персоналу із завгоспом  Шаховським М.М. В школі дотримуються санітарно-гігієнічні норми. Протягом цього року  санітарним лікарем Кудлою Г.Я, двічі проводилась перевірка харчоблоку – зауважень практично не було.  Неодноразово  шкільна їдальня   відзначалася  на нарадах кухарів, директорів шкіл начальником відділу освіти  М.Ковалем і працівником торгового відділу освіти Харук О.В.

Прислухалася і старалася сприяти розвитку шкільного самоврядування, яке охоплює усестороннє життя школи. Підтримувала думку і творчі починання  президента школи Бузька Олега  і його команди.   Підводила підсумки  на щотижневій  загальношкільній лінійці про підсумки і завдання школи на тиждень. Орган батьківського самоврядування п’ятий рік очолює Сенько   Тетяна Володимирівна.  Кожного року  на першому засіданні у вересні місяці  обирається  нова рада школи, які обирає  голову батьківського комітету.   Рада школи, батьківський комітет – це ті ж батьки  які переживають за школу, які стараються зробити  все для того, щоб створити затишок, щоб школа була  однією з найкращих шкіл району

Протягом 2019-2020 навчального року не було звернень  до  відділу освіти  і райдержадміністрації  щодо  зауважень  роботи школи. Не враховуючи те, що  в період відсутності водія  шкільного автобуса  батьки зверталися  за допомогою  у вирішенні даного питання  у відділ освіти  зокрема до начальника відділу освіти Коваля М.С.

Даний звіт  не можна назвати  звітом директора школи – це звіт про роботу всієї школи, де практично висвітлено  тільки  основні питання, які  безпосередньо  контролює директор школи.

    

Переглядів: 251 | Додав: vhrybovychischool | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024
uCoz